13 maj 2022
19:00

Kärra KIF

Referat: Romelanda UF - Kärra KIF

Klockan 19:00 fredag 13/5 fick Romevi besök av Kärra KIF. Obesegrade Kärra kom med ett stort självförtroende. Redan på uppvärmningen syntes det dock att RUF spelarna återigen spelade på sin riktiga hemmaplan. När domaren blåste i gång matchen satte RUF lirarna direkt ett högt tryck och lyckades därmed pressa ned serie 2an. Den höga pressen lede till mycket mål chanser. Efter ett långt inkast av Fredrik Sjöberg rensas bollen tillbaka till Fredrik som dribblar bort en spelare med en klassisk skottfint och därefter hittar in ett inlägg till Daniel (LB) Bengtsson som sätter bollen säkert i nät. RUF dominerade hela vägen fram till match minut 35 där Romelanda spelarna började tappa i duellspelet. Efter 41 minuten lyckas Kärra spelarna ställa om och hitta en passning som ställer Romelandas försvar. Kärra spelaren får till ett skott vid borta stolpen och borta laget kvitterade.

Efter den första halvleken hade RUF bevisat att laget har kvalitén att vinna matchen. Efter ett snabbt taktiksnack ställde laget upp för nästa halvlek. Hemmalaget startar med ett lika bra presspel som i första halvlek. Det var en fröjd att se hur bra försvaret fungerade denna fredag. Vid en hörna i 51a match minuten lyckades Daniel (LB) Bengtson hitta Filip Larssons huvud och 2–1 målet var ett faktum. Därefter lyckades Kärra aldrig riktigt komma tillbaka. På den blöta planen lyckades hemmalaget trycka ned motståndarna. I match minut 73 hittade Martin Granäng in en boll framför mål och Isak Karlsson avslutar ett riktigt fint anfall. 3–1 till vårt kära RUF.
Endast 8 minuter senare hittar återigen Martin Granäng en fin passning och inbytte Martin Persson smäller på ett fint skott som hittar innanför ramen. 4–1 mott serie 2an. Som en fin avslutning på kvällen gör även Anders Carlsbogård sin års premiär. Matchen slutar rättvist 4–1.

Alla som spelade denna match visade hjärta för klubben och slutade aldrig kämpa! Riktigt kul att se!